Wat houdt een WA verzekering voor zzp in? 

Met een WA verzekering dek je jezelf als zzp’er in tegen mogelijke schade tijdens het uitvoeren van een opdracht voor een opdrachtgever. Een ongelukje kan vaak in een klein hoekje zitten en het wordt dan voor bijna alle zzp’ers ook sterk aangeraden om jezelf in te dekken tegen mogelijke grote financiële gevolgen, een zzp aansprakelijkheidsverzekering kan dan ook een optie zijn 

Risico sectoren 

Vooral in risicovolle sectoren zoals bijvoorbeeld de bouw doe je er als zzp’er goed aan om geen onnodig risico te lopen. Op het moment dat er bijvoorbeeld een deel van een constructie instort door een foute berekening of door het falen van het materiaal, dan kunnen de kosten vaak hoog oplopen. Om als bedrijf geen financiële ondergang door te maken is het dan noodzaak om een WA verzekering af te sluiten. De gemaakte kosten worden dan door de verzekeraar in zijn volledigheid vergoed. Tegenwoordig is dit ook iets waar opdrachtgevers rekening mee houden bij het inhuren van een bedrijf.  

ZZP

Een zzp’er die al een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, heeft vaak een streepje voor ten opzichte van iemand zonder verzekering. Een opdrachtgever weet namelijk ook dat bij grote materiële schade weinig kans is op volledig financieel herstel als de opdrachtnemer alles uit eigen zak zal moeten vergoeden. Dit is ook voor de opdrachtgever op dat moment een onnodig risico, aangezien de meeste zzp’ers wel gewoon een aansprakelijkheidsverzekering zullen hebben. Hou hier dus rekening mee bij de overweging tot het wel of niet afsluiten van een WA verzekering. In principe wegen de nadelen bij lange na niet op tegen de voordelen.