Waarom krachttraining belangrijk is

Je hoort tegenwoordig veel over krachttraining. Waar voorheen alleen de bodybuilders in het krachthonk te vinden waren, staat nu jong en oud, man en vrouw met de gewichten in de handen. En dat is een goede zaak! We vertellen je hier waarom krachttraining belangrijk is.

Cardio

Cardio, zoals hardlopen en fietsen verhoogt je uithoudingsvermogen. Natuurlijk krijg je hier wel iets meer spieren van, maar niet zoals wanneer je aan krachttraining doet. Met krachttraining vergroot je je spierkracht dor het doen van verschillende oefeningen, lees meer website over krachttraining en voeding. Doordat je je spieren traint en je spierkracht toeneemt, voel je je fitter, bescherm je je botten, verbetert je lichaamshouding en verhoog je je stofwisseling. Dit laatste zorgt er voor dat je ook in rust meer calorieën verbrandt, dan wanneer je spiermassa niet zo groot is. Dat betekent dat wanneer je graag wilt afvallen, je beter kunt focussen op krachttraining dan op cardio. Een goede combinatie van deze twee trainingen is natuurlijk het allerbeste je wil tenslotte een goed uithoudingsvermogen en goede spierkracht.

Zowel mannen als vrouwen

Krachttraining is dus belangrijk voor zowel mannen als vrouwen. Vrouwen zijn misschien bang om er als een bodybuilder uit te gaan zien. Dit zal echter niet zo snel gebeuren. Een vrouwenlichaam is anders gebouwd dan een mannenlichaam en ziet er door krachttraining juist strakker en meer gestroomlijnd uit, dan echt enorm gespierd. Dus ook, of misschien wel juist, vrouwen doen er goed aan om krachttraining op te nemen in het trainingsschema. Er zijn in verschillende sportscholen zelfs speciale krachthonken voor vrouwen, wanneer je liever niet tussen de mannen aan de gewichten hangt.