pinnen op festival

Pinnen op een festival, de nieuwste trend

pinnen op festivalNagenoeg iedereen die ooit naar een festival gaat weet maar al te goed hoe vervelend het is om al die muntjes mee te nemen.

Voorheen moest je vaak met contant speciale drankmuntjes kopen. Deze moest je altijd in je zak houden en echt niet verliezen. Hier gaat verandering in komen.

De overstap naar pinnen

Het blijkt namelijk dat het grootste gedeelte van de festivals er op dit moment voor kiest om over te gaan op mobiele pinautomaten. Het pinnen is natuurlijk veel handiger, het enige wat je bij je hoeft te hebben is je pinpas. Amsterdam Open Air (AOA) is een van de festivals waar je op dit moment alleen nog maar kunt pinnen. Deze keuze heeft ervoor gezorgd dat er geen rijen meer ontstaan bij de muntenkassa’s maar dat mensen gelijk naar de bar konden voor hun drankje.

Ondernemers maken hier slim gebruik van

Er zijn veel ondernemers die al inspelen op deze ontwikkeling. Timo Kragting van festival-site Yellowtipi verwacht dat dit echt de standaard zal worden voor de festivals. “Ik denk dat het een onmisbare service wordt voor festivals.

Je kan het als festivalorganisator bijna niet meer verantwoorden dat je bij het ene festival met pin kunt betalen, maar bij het andere niet.” Het is namelijk echt een stuk sneller en het is ook nog eens een stuk gemakkelijker. Het zal niet lang duren voordat je straks met je bandje kunt betalen, al is de techniek nog niet zo ver. Tot die tijd kun je nu met je pinpas betalen!