Acupunctuur behandeling ondergaan

Sommige mensen hebben last van bepaalde klachten waar ze graag een acupunctuur behandeling voor zouden willen ondergaan. Acupunctuur is een behandeling die oorspronkelijk uit China komt en het werkt met naalden. In het lichaam worden hele kleine naaldjes geprikt (dit doet geen pijn) en hiermee wordt het lichaam en de energiebanen gestimuleerd.

In Nederland valt dit onder de alternatieve behandelingen. Mensen die diverse klachten vinden hun weg naar de acupuncturist voor een behandeling. Zorgverzekeringen betalen in sommige gevallen ook een vergoeding voor de behandeling, meestal loopt dit via de aanvullende verzekering en dan is het meestal een deel van de kosten die worden vergoed. Het andere deel moet je dan alsnog zelf betalen.

Naalden, is dat wel veilig?

Wanneer je nog nooit een acupunctuur behandeling hebt ondergaan, dan is het logisch dat het wel een beetje spannend klinkt van die naalden in je lichaam. Bij een naald hebben de meeste mensen een beeld van een injectienaald voor zich. De naalden die voor acupunctuur gebruikt worden zijn echt andere naalden, welke speciaal zijn ontwikkeld voor acupunctuur. Het zijn hele kleine naaldjes die oppervlakkig op de huid aangebracht worden. Na het gebruik worden de naalden ook direct weggegooid. Als je bang bent voor de naalden, dan is het goed om de acupuncturist waar je een afspraak hebt gemaakt hiervan op de hoogte te stellen. Hier zal dan rekening mee gehouden worden tijdens de behandeling.

Hoe lang duurt een acupunctuur behandeling?

Een acupunctuur behandeling zal meestal geen uren in beslag nemen. De eerste behandeling zal vaak iets langer duren. Met de acupuncturist kunnen de klachten worden doorgenomen en daarna kun je op de tafel plaatsnemen. De naalden zullen in de huid worden geplaatst en meestal neemt de acupunctuur behandeling zo’n 30 tot 60 minuten in beslag.